...a tu król podobny ogniowi Albo spadającemu z góry potokowi Idąc owym szaszorem i ogromną lawą, Lewą tu Chmielnickiego, a tam ręką prawą Dosiągł Chana samego; wpół ich rozerwawszy Niesłychaną przewagą; dopieroż im dawszy Ognia więcej...
Z nutellą i bananami !!!!!
Kocham, kocham, kocham <3 <3 <3
Normalnie, w przyszłości to w każdy dzień tygodnia będą określone potrawy u mnie xD
Niedziela - tradycyjnie rosołek i schabowy, poniedziałek po włosku czyli spaghetti/pizza , wtorek naleśniki z czymś tam <ze szpinakiem są zajebiste>, a resztę tygodnia jeszcze ogarnę xD
Offline
Właściwie to masz rację ;>
Od czasu do czasu coś takiego przekąsić
Choć ostatnio przez 3 dni z rzędu wpierdzielałam frytki -.- Ola to z mojego wrodzonego lenistwa, bo mi się nie chciało do sklepu iść po jakieś mięso czy coś ;D
A dziś bym generalnie zrobiła naleśniki ze szpinakiem <3
Offline
Administrator
Ja miałam wczoraj naleśniki xD
łuhuł !!
Z dżemem.
Z bananami??? Nie jadłam ><
Frytki są spoko ale raz na bardzo długi czas
Ja przez 4 dni nie miałam obiadu wcale i mi z tym dobrze;d
Offline
Ja lubię Sudżi Ka Halawa. Tata jak to zobaczył, to najpierw rozpołowił, zaczął oglądać i nie wiedział jak się za to wziąć, a później powiedział, ze za słodkie. Mnie tam smakowało. Jak któraś chce spróbować, to mogę dać przepis, bo tez z netu są trochę dziwne.
Offline
A z czego to w ogóle ? ;D
Jednym z moich ulubionych dań są grule czyli zapiekane ziemniaczki w przyprawach + kotlecik z piersi kurczaka + surówka z pekińskiej. Kocham <3 !!!!!
Ew. domowego kebaba Sto razy lepszy jest jak te z budek itp.
Offline
To jest z kuchni indyjskiej. Kiedyś w tym nieźle siedziałam, nie w kuchni, tylko w Indiach, bo generalnie mnie to kręciło. Łoo wyślij mi na e-mail przepis na tego kebaba, tylko dla mnie to tak dobitnie krok po kroku musi być, gdyż w kuchni to ja obcykana za bardzo nie jestem. NIGDY NIE SOLĘ!! - Nawet jak napiszę sobie kartkę, żeby nie zapomnieć posolić to i tak nagle tracę ją z oczu....
Offline
Tu Ci napiszę
Składnikeny:
Mięso - może być z piersi kurczaka, jak po burżujsku chcesz to jakaś baranina (z baraniną nigdy nie robiłam, może inaczej smakować).
Bułka jakaś duża, ew ziemniaki na frytki.
Przyprawa do kebaba.
Kapusta biała, ew. pekińska.
Sos koperkowo ziołowy.
Śmietana
Czosnek świeży i granulowany(z torebki)
Tyć majonezu
Jak chcesz to swoje jakieś warzywne dodatki typu ogór kiszony, sałata lodowa itp itd. Nie polecam pomidora i papryki z ogórem
Mięcho to zrób tak - jak na kotlety. Jeno jeszcze nie zrobione te jakby filety, posyp przyprawą do kebaba (grubo dość), czosnkiem granulowanym, pieprzem i solą. Aczkolwiek nie przesadź Przyprawione kotlety lekko do mleka(tylko żeby przyprawy nie zmyły się) i do bułki tartej. Usmaż. Pokrój w kawałki.
Kapucha - umyj, pokrój, dodaj sos koperkowo ziołowy i trochę śmietany.
Sos czosnkowy - śmietanę, trochę majonezu i czosnek świeży(granulowanego też możesz dosypać) pomieszaj ze sobą. Masz sos.
Teraz do bułki zapakuj trochę kapuchy, trochę miecha i sosu. Tak na przemian. Zali nie masz bułki to nie krój kotleta tylko zjedz go z frytkami, a kapustę potraktuj jako surówkę
Chyba wszystko....
Offline
Konia nigdy bym nie zjadła! Śmieję się, bo raz z ojcem coś czytaliśmy i właśnie było o wołach, a tata czasem sam taak pyszniutko wędzi wędliny, tylko nigdy wtedy nie mówię na to kiełbasa czy jakoś tak, lecz zawsze mięsiwo I ostatnio złapaliśmy fazę, że skoro zamiast kiełbasy jemy mięsiwo, to na każdy rodzaj mięsa mówimy, że to wół. cała Ja i mój tata
Offline
Administrator
Taaa nie ma to jak odpały z ojcami. Mój mnie kiedyś ganiał po mieszkaniu z rybą na obiad xD
Biegał i krzyczał "Buuuuziiiiiii" <lol2>
Offline
Mój przychodzi żebym mu dała buzi jak się zaczyna golić i jest cały wysmarowany pianką do golenia
Czasami się zastanawiam jakim cudem idą nam jakieś dziwne akcje - przecież nie trzymamy w pudełku po witaminach LSD
Offline